СРЕЩА МЕЖДУ ПРИЯТЕЛИ

Полицаи от РУ Ловеч гостуваха на малчуганите от ДГ „Снежанка“.

Децата посрещнаха с неподправен възторг присъствието на гл.инспектор Златин Михайлов началник на РУ Ловеч и служители на „Охранителна полиция“, в двора на детската градина. След кратко запознанство между децата и представителите на реда, вниманието на възпитаниците на ДГ „Снежанка“ бе приковано от двете полицейски кучета на служба в РУ Ловеч. Аякс и Макс под ръководството на полицаите, които полагат ежедневни грижи за тях, демонстрираха изпълнението на различни команди, а по-голямото полицейско куче Макс се справи отлично със залавянето на престъпник в разиграна сценка. Полицейските служители на достъпен език разказаха на децата за ежедневните навици на своите верни помощници и споделиха интересни детайли от обучителната програма на кучетата на служба в полицията.

Децата имаха възможност да разгледат отблизо и патрулен автомобил, с какъвто служителите на РУ Ловеч ежедневно изпълняват служебните си задължения.

Срещата в ДГ „Снежанка“ приключи като между приятели, с обещание съвсем скоро полицаите отново да гостуват.

Провеждането на открити беседи от този вид, с деца от детските градини е част от мероприятията на ОДМВР – Ловеч за превенция сред децата и младежите. Практиката показва, че в игри и беседи заедно с униформените служители малчуганите лесно усвояват правилата за безопасно поведение в различни ситуации.